KLMAIL.DK

 


HAVENS BEDE

 


ROSERNE

 


BÆRENE

 


KØKKENHAVEN

 


FRUGTTRÆERNE

 


TERASSEN

 


DRIVHUSET

 


HUSETS ØVRIGE
P
LANTER

 


HAVEDAGBOGEN

 


BLOMSTERSKEMA

 


RODEKASSEN

 

 

Du er også velkommen til at sende mig en mail hvis du skulle ønske at kontakte mig.

kontakt@klmail.dk

 

 

Mine bedste Links

 


Skøn havebolg for de haveglade. Massere af tips, triks og vidunderlige billeder

 

 


Havenyt.dk -
God All-round haveside

 

 


Salg af alverdens frø

 

 

   

 

 

Løst og fast omkring min have.
Ældre indslag vil løbende blive flytter til Havedagbogen


Hilsen

 

Birthe - Havegal amatør

Livets gang i haven... 

 

6 Marts 2011:

Så blev det endelig forår. Eller tæt på. Vejret i dag har været vidunderlig og jeg har brugt det meste af dagen med at gå og nusse i haven. Det er jo ikke rigtig muligt at komme i jorden endnu - men så har jeg istedet brugt tiden på at plante krukker og forspire.

Jeg har i dag sået Klokkeranke, Blå hør, Begonia & Basilikum. (For nærmere info se "Fra frø til Blomst" ovenfor.

Jer har også de sidste par dage købt en hel del forårsløg, som jeg faldt over på den lokale planteskole til billige penge. Jeg bliv forsikret om at de nok skulle komme i år - dog en smule senere end ellers. Jeg har lagt: Tulipan,Maureen & Calgary, Narcesisser, Cassata, Winston Churchill & Cheerfulness (For nærmere info se "Løgene" ovenfor.

 

Der ud over har jeg plantet nogle krukker til med stedmorblomster og påskeliljer som stå på terresen under halvtaget. Jeg håber at jeg ikke har været ALT for tidligt ude - men tænke at da de både står i læg og under tag - så burde det vel kunne lade sig gøre.

Og åh ja - så faldt jeg lige over en Hellerorus (Moonshine) hos den lokale grønthandler til 40 kr som jeg bare måtte have. (Nærmere se under "Havens bede").

 

 

 

14 februar 2011:

Så er første skridt i indretningen af de nye bede taget. Jeg har fået påbegyndt et skema over nogle af de stauder, roser og andre faste elementer jeg har i haven. Skemaet er inddelt i farver med angivelse af højde og hvornår de blomstrer (info fundet på nettet). Det ligger her (det har også fået sin egen "knap" ude i siden.)

 

4 februar 2011

Jeg har en plan…

Jeg har længe været utilfreds med sammensætningen af blomsterne i mine bede. De er meget roede og tilfældige. Det skal jeg have gjort noget ved. Efter at have fulgt Claus Dalbys blog trofast siden han startede den, er min utilfredshed med bedene steget kraftigt.

Mit problem er at jeg ikke er så god til det med at sammensætte bede – og især at få dem tilplantet på en sådan måde at der hele tiden er noget smukt at kigge på – og at det passer sammen.

Derfor skal året i år bruges til at identificere de planter jeg har. Registrere hvor de står, deres farve, hvornår de blomster – og så til efteråret flytte rundt på det hele. Måske jeg også kunne oprette endnu et bed? Det skal overvejes nærmere.

Så mit første skridt i min ”nye” have, må blive at få lavet mig en fuldstændig tegning over haven, bedene og deres indhold.

Håber at det vil lykkes for mig i år, at jeg kan finde tiden. Mellem arbejde, familie, konfirmation og sommerferie.

Planen er at dele planteren ind i flg. Kategorier:

Blå/lilla - Røde/lyse røde – Hvide – Orange – Gule og en underkategori der hedder sæson.

Overvejer også kraftigt om ikke jeg samtidig skal nedlægge krydderurtebedet – og integrere det i mine blomster bede. Tror at det ville kunne komme til at se rigtig godt ud.

Så om lidt vil jeg gå ud med mit kamera og tage billeder at hvordan det hele ser ud NU. (Samtidig kunne man jo også lede efter forårstegn – der MÅ da være nogen af dem…)

 

 

Venter på forår! - LUKKET FOR VINTEREN!

Hvad skal der ske med denne side? Jeg har nu måtte erkende at jeg jo nok har været en smule for ambitiøs da jeg lavede denne side. Jeg kan se at jeg ikke er så god til at få opdateret de forskellige ting. MEN jeg ville jo stadigvæk gerne have et sted hvor jeg kunne se de forskellige data for mine planter. Så jeg tror jeg vil prøve at forsætte, men måske mere som et opslagsværk end som en dagbog.

 

Ældre indslag finder du i "Havedagbogen"

 

 

klmail.dk © 2010