Du er også velkommen til at sende mig en mail hvis du skulle ønske at kontakte mig. Mine bedste Links
Tørrede roser Blomsterne skal være helt friske. Det er muligt både at tørre knopperne og de udsprungné roser. de må dog ikke være ALT for udspringet, for så har bladene en tildens til at falde af- Pluk roserne tidligt om morgenen - og ikke våde blomster. Hvis de tørres med hovedet nedad , forbliver blomsterne mere lukkede, end hvis de tørres med hovederne opad. Fjern de grønne blad forneden, så kun et enkent eller 2 siddertilbage. Hæng dem op enkeltvis eller i bunder på 3. Hænges et varmt og tørt sted, gene med lidt træk. F.ex under en haveparasol, en overdækket terrese eller en lun garage. Når de tørrer skrumper de en smule, så pas på de ikke falder ned. I løbet af et par uger er de tørre. Hvis roserne skal bruges til at binde kranse med, klippes stilken af, og et stykke ståltråd sættes i frugtknuden, hvor det ruster fast. Man kan også tørre løse blade. Pil bladene af, læg dem i et tyndt lag på en bakke med et sugende underlag (f.ex. køkkenrulle) og stil den et varmt sted. Efter et par dage rystes de forsigtigt, så de nederste kommer øverst. Efter ca. en uge er de tørre. Blomsterne skal være helt friske. Det er muligt både at tørre knopperne og de udsprungné roser. de må dog ikke være ALT for udspringet, for så har bladene en tildens til at falde af- Pluk roserne tidligt om morgenen - og ikke våde blomster. Hvis de tørres med hovedet nedad , forbliver blomsterne mere lukkede, end hvis de tørres med hovederne opad. Fjern de grønne blad forneden, så kun et enkent eller 2 siddertilbage. Hæng dem op enkeltvis eller i bunder på 3. Hænges et varmt og tørt sted, gene med lidt træk. F.ex under en haveparasol, en overdækket terrese eller en lun garage. Når de tørrer skrumper de en smule, så pas på de ikke falder ned. I løbet af et par uger er de tørre. Hvis roserne skal bruges til at binde kranse med, klippes stilken af, og et stykke ståltråd sættes i frugtknuden, hvor det ruster fast. Man kan også tørre løse blade. Pil bladene af, læg dem i et tyndt lag på en bakke med et sugende underlag (f.ex. køkkenrulle) og stil den et varmt sted. Efter et par dage rystes de forsigtigt, så de nederste kommer øverst. Efter ca. en uge er de tørre. Rosenvand til mad eller kosmetik Rosenvand Rosenolie 2 dl. mandelolie Kom olie og rosenblade i et glas, og lad det trække i køleskabet i en uges tid. Filtrer olien fra, og hæld den på flaske. Hvis man ønsker en stærkere smag, kan processen gentages to til tre gange Rosenolie til madlavning Rengør en smuk flaske og stop derefter flasken med 20 rosenknopper eller 3 dl kronblade. Flasken fyldes med klar eddike, proppes til og stilles i et solvendt vindue. I løbet af et par timer har eddiken taget farve og dufter af roser. Brug roseneddike når der syltes pærer, Roseneddike Tørring af rosenknopper Hæng buketter til tørre et skyggefuldt sted med blomsterhovederne nedad. Sørg altid for at Det er let at tørre rosenkronblade. De drysses på en bakke og stilles et lunt, mørkt, ventileret sted. I løbet af få timer er de klar. Bladene kan også lægges på en bageplade med bagepapir og tørres i en 50 grader varm ovn, eller på eftervarmen fra ovnen efter madlavning. 500 g sukker 1½ l ufiltreret æblesaft Bred rosenbladene ud på en bakke og fjern ørentvister, blade og snuller. Kom dem i en gryde der ikke er af aluminium, og hæld vand og æblesaft over. Kog op, og lad saften koge i 5 min. Det ser farligt ud og ligner nærmest papmache. Tilsæt en spsk. citronsyre. Eller citronsaft og der sker et mirakel nede i gryden, det hele bliver lysende pink på få sekunder. Lad det trække til det er koldt. Si rosenbladene fra og bring saften i kog med sukkeret, skum grundigt, og hæld det kogende på flasker skyllet i stærk spiritus. Det bliver en stærk, koncentreret og sød sirup som man kan fortynde med vand, dansk vand, sodavand eller hvidvin og champagne. 1½ l rosenblade Kom sukkeret i ovnen ved 200° i 10 min. Kog jordbærrene op i en stor, flad, tykbundet gryde. Når de koger kommes det varme sukker i. Kog op og kog lidt ind ved kraftig varme til saften tykner. Rør rosenbladene i og kog videre til de er helt bløde og integrerede i syltetøjet. Kom kogende på skoldede glas og køl af med et viskestykke over. Luk glassene og opbevar dem køligt. Tips til blomsterdekorationer | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
klmail.dk © 2009 |